Historien bag

Hos familien Mortensen havde Lone (mor) en rigtig god start på morgenen med børnene Eline og Andreas, som var kendetegnet ved, at morgenrutinerne blev understøttet af leg og glæde. Peter (far) tænkte: “Hvordan kan jeg få hjælp til at skabe en lige så god morgenstund som Lone?”

Med Peters interesse for smartphones blev ideen til en app født. Den skulle kunne kombinere morgenrutinerne med mulighederne i en smartphone, men samtidig holdes så enkel og intuitiv at børnene uden instruktion kunne bruge app’en – og synes, at det er sjovt.

Peter: “For at afprøve om ideen virkede, lavede jeg en simpel app på en smartphone. Og den var virkelig meget simpel. Vi prøvede den af sammen med vores børn og den virkede fantastisk godt. I stedet for at jeg skulle stå og skynde på børnene om morgenen, spurgte de efter app‘en, så de kunne komme i gang med morgenrutinerne. Jeg tror rekorden fra de stod op, havde været på toilettet og var kommet i tøjet var på 2½ minut samtidig med at børnene var glade og synes app’en var sjov. Så var der samtidig masser af tid til morgenhygge derefter.”

iStock_000021395371_Small

Lone, som er cand.pæd. er eksperten på den pædagogiske vinkel på app’en.

Lone: “Det var vigtigt for mig, at sikre læring og refleksion hos forælder og barn i deres samvær om morgenrutinerne. App’en er et redskab og ikke en instruktion. Den er smidig og kan sammensættes individuelt alt efter barnets udviklingsniveau og hvad der har værdi om morgenen i den enkelte familie.

Børnene bliver optaget af at blive klar til dagen med app’en og lege sig gennem morgenen. De oplever succes ved selv at kunne lede sig gennem de rutiner som er vigtige, holde fokus og lader sig ikke aflede. De bliver ikke afledt, da de oplever rutinerne som en leg. De er i flow med app’en og den aktivitet de er i gang med. App’en gør, at rutinerne om morgenen er genkendelige og rækkefølgen på opgaverne er den samme, så børnene kan forholde sig til det at komme i gang om morgenen.

Du er selv fokuseret som forælder, du afbryder ikke barnet og du fortæller ikke barnet om de mange ting, som barnet skal huske at gøre. En morgen med et godt flow for dig og dit barn.
Fra vores venner og bekendte kunne vi høre, at mange af dem også havde de samme udfordringer om morgenen. Derfor besluttede vi os for at få lavet en professionel app så andre familier også kunne få hjælp til at få gode morgener. Det giver en god start på dagen, som smitter af på barnets start i daginstitutionen eller i skolen. Ligesom forældrene også kommer i godt humør på job.”
Lone Vieland Mortensen, cand.pæd.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/godoitkids.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405